Anderkaffer

Anderkaffer Schrijft: Werk aan de winkel

Werk aan de winkel

Persoonlijk heb ik er niet zo’n probleem mee, dat wachten. Ik bedoel: als ik het niet waard vind om voor te wachten, kan ik net zo makkelijk doorlopen toch? Ik ben de moeilijkste niet. Voor mij staat een vader zijn zoontje een beetje halfbakken te vermaken tijdens het wachten. Het zoontje is duidelijk minder goed in wachten dan dat vaderslief zou willen op dat moment. Achter mij staat een mevrouw met zo’n prachtig gekleurde hoofddoek om.
   ‘Is dat een kanga?’ vraag ik, maar gelukkig zag de vrouw niet dat ik een vraag stelde. Ze had namelijk van die draadloze oordopjes in, dus ze had mijn vraag waarschijnlijk niet gehoord. Dat is dan altijd zo’n ongelukkig moment. Dan hoort de ander niet wat jij zegt, kom jij er achter dat diegene muziek aan het luisteren is en dan vervolgens gaat er half geïrriteerd een oordopje uit het oor om te vragen wat jij zei. Ik klap dan altijd dicht omdat ik denk dat ik dan voor lul sta, maar dat ligt meer aan mijzelf besef ik me vaak achteraf. Ik weet ook niet meer zeker of het überhaupt een kanga heet, misschien komt dit dan ook nog eens racistisch over. En zo bedoel ik het dan ook nog eens nooit.
   ‘We kunnen zometeen wel nog even naar de speeltuin skaten’, zegt de vader voor mij tegen zijn mini-me. Het zoontje wil maar wat graag weg uit de rij. Zeker nu hij er net achterkomt dat ze niet zomaar zonder afspraak naar de speelgoedwinkel kunnen. Iets met het nieuwe normaal versus jong, onwetend en ongeduldig. Het is ook niet gemakkelijk. Ben je net aan het leren hoe de spreekwoordelijke vork in de steel zit in het “normale leven”, gaat het “normale leven” ook nog eens op de schop.
   ‘Ja, een kanga inderdaad, maar je mag ook best hoofddoek zeggen hoor’, zegt de mevrouw achter mij ineens en ik besef mij net iets te laat dat het tegen mij was.
   ‘Sorry, mijn moeder is aan de lijn en die kan altijd uren praten’, vervolgt ze glimlachend en maakt een gebaar van “wacht even” met haar vingers.
Ik wacht wel. Of het nou op winkelen, het oude of nieuwe normaal óf op een fijn gesprek is.
Ik heb alle tijd.

Show More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *