Anderkaffer

Anderkaffer Schrijft: maandag

Maandag

     Ik heb vandaag de hele tijd het idee dat het maandag is. Dat kan je misschien ook wel zien aan die zinsopbouw. Wat is een maandag dat een andere dag als een maandag kan “voelen”? Wat is er mis met maandag? Ik weet dat ik op de één of andere manier een hekel heb aan de maandag. Soort van. Dat verkondig ik ook al geruime tijd op vrijdagmiddagborrels, zaterdagnacht-afters en woensdag/gehaktdagen, maar is de oorsprong nou echt nog omdat we op maandag weer na een heerlijk slapeloos weekendje met volle tegenzin de schoolbanken in moesten? Qua werkdagen is maandag namelijk al jaren het begin van mijn weekend.
     ‘Gezondheid.’
De nog onbekende vrouw naast mij in de tram nieste en ik probeerde beleefd te zijn.
     Op maandag is er ook nooit iets op de televisie. Dat is ook fijn. Ik weet dat ik namelijk wel eens op een zaterdag thuis was en dan was er ook niks op de televisie, maar wel net genoeg om niet te stoppen met zappen. Je stierlijk vervelen met een bezigheid en aan het einde van je dag, zodra de 0900-nummers een halt aan het zappen toeriepen, balen dat je weer niks gedaan had. Op maandagen kan je ook heerlijk uit eten in je eentje. Ook met z’n tweeën of meer, maar er is tenminste altijd plek. Als de zaak niet dicht is op maandag natuurlijk.
     ‘Gezondheid.’
Bijna mooi weer morgen. Dat zou ook niet vervelend zijn, het is morgen zaterdag.
     Dinsdagen zijn helemaal nutteloos, daar hoor je nooit iemand over. Twee weken geleden bijvoorbeeld, die dinsdag was ook nutteloos. Had net zo goed geschrapt kunnen worden. Ik had wel heel lekker gegeten die dag, maar dat had elke dag wel kunnen overkomen.
     De mevrouw naast mij stopt haar boek weer in haar tas en loopt weg.
Waar had ik het ook alweer over? Ehm.
Dinsdag! Ja, dinsdag. Aankomende dinsdag heb ik wel een belangrijke afspraak. Wel een leuke ook, niet alleen belangrijk. Is dat dan morgen?
     ‘GEZONDHEID!’
Ze nieste weer tijdens het weglopen. Misschien liep ze daarom wel weg. Om mij niet nog een keer tot last te zijn. Apart. Maar wel lief. Toch mooi weer mooi weer morgen. Gelukkig is het dan geen maandag.
Show More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *