Anderkaffer

drie maal

Drie maal één is leven

Waar soms de tijd leek stil te staan, bleken de minute blijkbaar gewoon als uren te voelen. Of te kunnen voelen. Tijd verstrijkt ook gewoon, het is dat wat wij als personen voelen en denken waardoor de bedenking valt dat tijd relatief is. En natuurlijk maakt dat juist wat tijd relatief maakt. Net als nu. Ik zit al voor de derde keer vandaag met mijn bek boven dit papiertje om dit verhaal te schrijven. Het derde verhaal sinds jij weg bent, al ben je nooit echt weg, je bent niet hier.
Zo had ik vandaag ook een mooie: Vanmorgen toen ik opstond, zette ik als eerste mijn Discover weekly aan op Spotify en toen kwam het nummer ‘Can’t help falling in love with you’, de UB40 versie. Toen ik eenmaal in de stad was, op weg naar werk, stond er een straatmuzikant hetzelfde nummer te spelen. En uiteraard terwijl ik voor de deur van mijn werk stond, liep er iemand voorbij waarvan de telefoon af ging. En de ringtone? Juistem.
Ik probeerde in dit verhaal ook drie onderwerpen aan te kaarten, maar ik kom er niet meer op, omdat mijn hoofd blijft hangen in de tijd. Wellicht is alles morgen makkelijker. Misschien moet ik gewoon gaan slapen. Mogelijkerwijs is vandaag gewoon voorbij voor mij.
Eén plus één is ten slot van rekening toch één te weinig.
Wel fijn dat ik nu op de klok kijk en zie dat het 01:11 uur is.
maar dat is maar relatief natuurlijk.

Show More

2 Comments

 • Yvonne
  Yvonne

  Wat mooi 🤩 prachtig hoe jij kan spelen met taal

  Beantwoorden
 • Yvonne
  Yvonne

  Wederom geweldig geschreven 🤩

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *